Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje u internetskoj trgovini KOTAČIĆ

Ukoliko se kupac ne slaže sa sljedećim Uvjetima i pravilima korištenja web prodaje Prve trgovine d.o.o., molimo da ne koristi web stranice Prve trgovine d.o.o. na adresi www.kotacic.com.

Ovaj sporazum o uvjetima i pravilima korištenja KOTACIC.COM Internet trgovine određuje međusobne odnose između Vas kao kupca i tvrtke Prva trgovina d.o.o. kao prodavatelja.

Kupci trgovine mogu biti sve pravne i fizičke osobe koje se registriraju kao korisnici.

Registracijom korisnici prihvaćaju ove uvjete kupnje.

Ako je korisnik fizička osoba, ista mora biti punoljetna i poslovno sposobna. U ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe kao kupci mogu se registrirati samo njihovi zakonski zastupnici, dok je registracija djelomično poslovno sposobnih osoba valjana samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Kupcem se može postati registracijom kao korisnik ili kao gost kupac. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste pravovremeno ažurirati Vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o nastalim promjenama.

Prva trgovina d.o.o. obvezuje se na poslovanje u skladu sa pozitivnim zakonima važećim na području Republike Hrvatske, poslovnoj praksi i dobrim običajima u trgovini.

Prva trgovina d.o.o. obvezuje se na zaštitu podataka kupaca te da će ih koristiti samo u svrhu izvršenja ugovornih obveza prodaje. Kupac u svakom trenutku može pristupiti svome korisničkom računu i svojim podacima te promjeniti opće podatke i pristupnu lozinku.

Osobne podatke koje kupac daje dobrovoljno pohranjuju se u evidencijskoj bazi kupaca. Prva trgovina d.o.o. prikuplja i koristi osobne podatke kupca isključivo u svrhu obrade narudžbe, slanje promotivnih materijala, unaprijeđenje odnosa s kupcima te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom, a u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju.

Prilikom registracije kupac daje suglasnost za obradu njegovih podataka u navedene svrhe.

Kupac je suglasan da mu se društvo Prva trgovina d.o.o. može obraćati pismenim putem, telefonski ili elektroničkom poštom te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi.

Kupac je upoznat s pravom da u svakom trenutku može u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti.
Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada njegovih podataka kao i registracija u web trgovini.
Kupac je upoznat i s pravom da u svakom trenutku može i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava s newslettera – u promotivne svrhe).
Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze web trgovine telefonskim putem ili putem e-maila.

Prva trgovina d.o.o. obvezuje se na isporuku sukladno traženjima kupaca prema trgovini sukladno podacima koje kupac navodi u svojem korisničkom računu ili prilikom naručivanja proizvoda.

Naručenu robu Prva trgovina d.o.o. šalje u roku od 15 dana od primitka narudžbe za plaćanje karticom, a za virman nakon što zaprimimo potvrdu uplate.

U slučaju nemogućnosti isporuke traženih proizvoda tvrtka Prva trgovina d.o.o. obvezna je vratiti sva uplaćena sredstva uplatitelju (kupcu) u roku od 7 dana koja je iste položila na račun tvrtke u svrhu kupnje spornih proizvoda.

Kupac ima pravo na  reklamaciju e-mailom, telefonski ili pismeno u zakonski propisanom roku od trenutka preuzimanja robe. Sve fotografije, slike te sadržaj prikazan na stranicama zaštićen je i Prva trgovina d.o.o. zadržava jedinstveno pravo na njegovo korištenje.

Zabranjeno je javno prikazivanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, izradi kopija, otpremanju te svakoj drugoj vrsti uporabe cjelovitog sadržaja ovih stranica ili jednog njihovog dijela te odabir i usklađivanje njihovog sadržaja bez izričitog pismenog dopuštenja tvrtke Prva trgovina d.o.o.

Sadržaj ove lokacije zaštićen je autorskim pravom koje pripada tvrtki Prva trgovina d.o.o. te ova lokacija sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i drugo slično intelektualno vlasništvo u posjedu gore navedene tvrtke.

Prva trgovina d.o.o.  zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta korištenja i obvezuje se obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su upisali prilikom procesa registracije.

Bilo kakav pokušaj ilegalnog djelovanja na sustav kao i pokušaj lažiranja podataka bit će proslijeđen nadležnim institucijama.

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske.

Sve cijene iskazane u internetskoj trgovini KOTAČIĆ sadrže PDV, izražene su u kunama, ne sadrže trošak dostave i vrijede do isteka zaliha.

Prva trgovina d.o.o. i Kupac nastojat će mirnim putem riješiti eventualne sporove koji bi mogli nastati iz kupoprodajnog odnosa prije pokretanja sudskog spora.

Uvjeti korištenja

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača ("Narodne novine", br. 41/14, br. 79/07., 125/07. – isp., 79/09 i 89/09. isp.) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: PRVA TRGOVINA d.o.o., Adamičeva 1, 10020 Novi Zagreb ili na e-mail info@kotacic.com Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, te adresu ili email za dostavu odgovora.

JAMSTVO PRIVATNOSTI

PRVA TRGOVINA d.o.o. obavezuje se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka ("Narodne novine" 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12).

Svi djelatnici PRVA TRGOVINA d.o.o. i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštivati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li i li ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podaci kupaca pohranjeni u informacijskom sustavu PRVA TRGOVINA d.o.o. čuvaju se na sigurnom poslužitelju i dostupni su samo djelatnicima PRVA TRGOVINA d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Uporaba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, te obavješćivanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem Internet trgovine.

PRVA TRGOVINA d.o.o. jamči da osobni podaci korisnika Web trgovine kotacic.com neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka te dajete izričitu suglasnost da PRVA TRGOVINA d.o.o. može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe vlastitih evidencija i pružanja usluga obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.

PRAVNE ODREDBE

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka PRVA TRGOVINA d.o.o., Adamičeva 1, 10020 Novi Zagreb, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke – Internet trgovina. PRVA TRGOVINA d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. PRVA TRGOVINA  d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba.

Registracija

Prilikom prve narudžbe proizvoda putem elektronskog obrasca nužno je registrirati se na web stranici www.kotacic.com. Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) dobiti ćete e-mailom obavijest o uspješnoj registraciji.

Radi kontrole mail adrese u istoj ćete e-mail poruci biti zamoljeni da klikom na određeni link potvrdite da je adresa Vaša.

Ukoliko ste zaboravili lozinku, novu lozinku možete zatražiti ovdje. Nakon što na navedenom linku unesete svoju e-mail adresu, dobit ćete e-mail poruku s linkom za generiranje nove lozinke. Klikom na taj link generirat će vam se nova lozinka i poslati na vašu e-mail adresu.

S odabranim korisničkim imenom i lozinkom te upisom svih traženih podataka postajete naš registrirani korisnik. Kao registrirani korisnik možete nesmetano kupovati u našem web shopu, primati vijesti, biti obavještavani o novostima i koristiti se svim uslugama naše internet trgovine.

Narudžba

Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Proizvodi se naručuju elektronskim oblikom, odabirom određenog proizvoda i njegovim spremanjem u košaricu. Nakon odabira svih željenih proizvoda i klika na link KUPI ("narudžba s obvezom plaćanja") u pregledu košarice, sustav vas dalje automatski vodi do stranica na kojima se morate prijaviti (postojeći korisnik) ili registrirati (novi korisnik), odabrati način dostave, te odabrati neki od ponuđenih načina plaćanja. Ako odaberete online plaćanje karticama, sustav vas preusmjerava na sigurne stranice na kojima ćete odabrati vrstu kartice, te će od vas tražiti ostale potrebne podatke. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu dobiti ćete povratni e-mail sa potvrdom o uspješno obavljenoj narudžbi odnosno kupovini, što ovisi o odabranom načinu plaćanja.

Način plaćanja i dostava

Cjenik, način i vrijeme dostave možete vidjeti na našoj web stranici u opisu dostave.

Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

Jednostrani raskid ugovora

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti reklamaciju Prvoj trgovini d.o.o. e-mailom, telefonski ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • ako je isporučena roba koja nije naručena, i,
  • ako je isporučena roba koja ima grešku.

Odgovor na prigovor obvezujemo se dati u roku određenom Zakonom o zaštiti potrošača.
Odgovornost za materijalne nedostatke će se rješavati sukladno Zakonu o obveznim odnosima.
Gume, tj. artikli, koje kupac vraća moraju biti kompletni, u originalnoj ambalaži sa svim pripadajućim dijelovima, priborom i dokumentacijom. Kupac je proizvode dužan vratiti o svom trošku na adresu: Prva trgovina d.o.o., Adamičeva 1, 10020 Zagreb.

Potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača.

Ugovor koji kupac sklapa s Prvom trgovinom d.o.o. za prodaju proizvoda je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda koji je konzumiran isporukom robe od strane Prve trgovine d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Potrošač je vezan ugovorom 10 radnih dana od plaćanja cijene proizvoda.
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Primjerak obrasca o jednostranom raskidu:

1. Ime, prezime i adresa potrošača _____________________________________________

2. Prima Prva trgovina d.o.o., Zagreb, Adamičeva 1, tel. 01/6682241, info@kotacic.com:

3. Ja __________________________ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji guma model_____________________________________, naručene/primljene dana ______________________.

– potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru), ____________________

– datum ___________________________.

Ovaj obrazac dostaviti na info@kotacic.com ili na adresu Prva trgovina d.o.o., Adamičeva 1, 10020 Zagreb.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. Primjerak obrasca o jednostranom raskidu ugovora preuzmite ovdje.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je kupac izvršio uplatu. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, neće snositi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe kupac mora izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je izjavio jednostrani raskid ugovora.

Izravne troškove povrata robe kupac je obavezan snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Kupac je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Pravo na jednostrani raskid ugovora isključeno je u slučaju da je kupac gumu montirao na vozilo te vozilom rukovao ili ju koristio na bilo koji drugi način, te u ostalim slučajevima određenim Zakonom o zaštiti potrošača u više slučajeva (odredbe čl. 72. i 79.).

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći u Zakonu o zaštiti potrošača.

Jamstvo i servisi

Jamstvene uvjete možete vidjeti u dijelu Jamstveni uvjeti guma. Servis i ugradnja, kao i sva ostala nužna podrška, su osigurani kroz mrežu vulkanizera za područje Republike Hrvatske, kao i na adresi:

Prva trgovina d.o.o., vulkanizerska radionica KOTAČIĆ, Adamičeva 1, 10020 Zagreb

Odgovornost za materijalne nedostatke će se rješavati sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Rasprodani artikli

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neke od naručenih artikala ne možemo isporučiti, odnosno da su neki od artikala iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih artikla, kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe e-mailom ili telefonskim putem.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.